Четвърти ден продължава борбата на стотици огнеборци с пожара в Кресненското

...
Четвърти ден продължава борбата на стотици огнеборци с пожара в Кресненското
Коментари Харесай

Четвърти ден борба с пожара в района на Кресна

Четвърти ден продължава битката на стотици огнеборци с пожара в Кресненското дефиле, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Въпреки че в петък обстановката бе покрай преодоляване, и в съботния ден огнената буря не бе потушена изцяло.

През деня се стигна и до различен пожар в регион, който провокира прекъсване на придвижването по основен път Е-79 в региона на Кресна. Мярката бе поради мощно задимяване в сектора, само че бе свалена час по-късно.

„ В огромната си част пожарът е стеснен. Няма заплаха за обитаемоте места и хората. Надеждата е до края на деня пожарът да е локализиран изцяло. Засегнатите площи са към 16 000 декара, от които 13 000 са залесени. Оттук нататък за гората следва разчистване, което ще отнеме най-малко една година. След това стартират действия по нейното възобновяване, което обаче е извънредно скъпо. Нужни са към 15 милиона лв. за това ”, изясни в „ Събуди се ” Дамян Дамянов, шеф на Югозападно държавно дружество. 

От Министерство на вътрешните работи още веднъж приканиха пътуващите да се преценяват прецизно с разпорежданията на органите на реда, а по последната информация от управляващите е, че заплаха за хора и обитаеми места все още няма. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР